Qui som
Nou Pipa Club
El Pipa Club Plaça Reial és un lloc de trobades únic a Barcelona, una entitat no lucrativa, creada a través d'una necessitat, acompanyada de nostàlgia.
En l'actualitat membres (homes, dones, joves i menys joves) formen part de l'associació.
El Pipa Club neix d'una necessitat de recuperar l'essència d'un lloc extra-ordinari, ubicat al cor de Barcelona.
Un punt al mapa, on tots els assistents, sabran com arribar ia qui portar, per a poder trobar el lloc adequat.
Un Club de fumadors que serveix com a excusa per vestir-també d'exposició d'art, concert, monòleg o simplement, el teu lloc al món.
El Pipa Club està obert totes les tarda-nits per a tots els que vulguin conèixer-lo.
Els nostres ambients
Història de la Pipa
Els orígens de l'ús de la pipa són molt remots. Algunes troballes semblen indicar que, durant l'edat de pedra, es va conèixer ia un objecte rudimentari molt semblant a una pipa. Altres informacions més segures, procedents d'Àfrica Central, parlen d'una singular pipa "de braser", constituïda per un petit con de sorra en el qual es practicaven alguns orificis laterals. Sembla que les antiquíssimes tribus indígenes feien foc al seu interior amb fulles de cànem i després aspiraven el fum aproximant la boca als forats. Al Congo els membres de la tribu Mangu perforaven el moll de les fulles de banana, obtenint d'aquesta manera una rudimentària cassoleta en què calaven fulles enrotllades. (Extractat de el llibre L'art i el plaer de fumar en pipa, escrit per Giorgio Savinelli) La tribu africana Bechuana construïa una forma molt primitiva de pipa; es prenia una branca de fusta semicircular i es la enterrava a la terra barrosa per un lloc i se la retirava de l'altra, un extrem era després carregat de tabac i es aspirava el fum pel oposat. A la també africana tribu Kirgeeze barrejaven tabac amb herbes, excavaven un clot a la terra i introduïen aquesta barreja, després en grup i ficats al llit, molt a prop els seus caps una de l'altra, encenien la barreja i inhalaven el fum produït. Residus de nicotina van ser trobats en mòmies egípcies, això no ha pogut ser explicat científicament encara. Excavacions al sud de França van trobar pipes en ferro, bronze i argila d'una època propera a l'400 AC- Importants geògrafs de l'antiguitat com Heròdot, Strabo, Pomponio Mella i Solinus es van referir a l'ús en el nord d'Europa de petits tubs per fumar molt abans de l'arribada de Colom a Amèrica. (De el llibre The Table Book de William Hone 1827) Per Johanes Wilbert l'antiguitat de la pipa sobrepassa amb certesa els 3000 anys, atribueix a la cultura olmeca (1200-900 AC) algunes pipes trobades a Mèxic